Cryptocurrency-handelsplattform Bitfinex meddelade idag att de har gjort staking av belöningar tillgängliga för Polkadot (DOT), den ursprungliga token för Polkadot blockchain, vilket skulle göra det möjligt för DOT-tokeninnehavare på Bitfinex-plattformen att tjäna belöningar på upp till 14 procent per år, enligt en släpp delas med AMBCrypto.

De insatta DOT-tokens kommer att hållas på Bitfinex-plattformen och kommer att använda börsens egen vårdslösning. Det är viktigt att notera att när Bitfinex sätter in en digital token, delegeras den av utbytet, vilket innebär att tokens förblir i plattformens kontroll och är på samma sätt som andra tokens. Hittills har Bitfinex-plattformen också gjort staking tillgänglig för Cardano (ADA), EOS (EOS), Cosmos (ATOM), v.systems (VSYS) och Tezos (XTZ).

I april i år hade Coinbase Custody och Bison Trails, en leverantör av blockchain-lösningar, samarbetat för att tillåta användare att spela DOT-tokens med upp till 20% avkastning. DOT-innehavare kunde dock behålla sina tokens i Coinbase Custody-valv offline och sätta dem genom Bison Trails-validerare.

Bitfinex hade nyligen gjort innehavare av Bitcoin (BTC) och Ether (ETH) berättigade att tjäna upp till 6,2% APY, genom ett partnerskap med Celsius Network. Detta inkluderade också XRP-innehavare som kunde börja tjäna upp till 4,91% APY. Många gjorde jämförelser mellan börsens APY-kurser som sägs vara mycket mer än genomsnittet för fiat-sparande konton.